fejlec logo magyar    english   
MINDEN, AMI VETŐMAG
Bemutatkozik a Lajtamag cégcsoport

lajtamag seiwerth anna seiwerth marton 1991. évben magyar tulajdonosi háttérrel alakult meg a Lajta-Vetőmag Kft., amely kezdetben a közeli vetőmagüzemekkel bérmunkában dolgoztatott és 1994-ben saját vetőmagüzemet épített fel. A beszerzett német és dán gépekkel már 1996-tól feldolgozás folyt, a bázis laborral és jelentős raktárbázissal rendelkezett. A cég 2009. évben 100%-ban édesapánk, Seiwerth Gábor tulajdonába került. Szakmailag teljesen elhivatott tulajdonosként az elmúlt 10 évben új építésű raktárakat húzott fel, jelentősen bővítette a tisztítókapacitásokat, valamint a régi szárítóegység helyére egy új, nagyteljesítményű szárítót is épített. A vetőmagtisztítás eszközrendszerét is folyamatosan fejlesztette, gravitációs asztal, csigatriőr, majd a mosonudvari beruházások utolsó fázisában egy nagyteljesítményű fotocellás válogató gépsor — 3-8 t/ó teljesítménnyel, terményféleségtől függően — is beépítésre került.

presentation of lajtamag group 1A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően cégcsoportunk egy rendkívül korszerű, magas technológiai színvonalú vetőmagüzemmel rendelkezik. A teljesen magyar tulajdonban lévő, harmadik generációs családi tulajdonú vállalkozásunkat édesapánk és nagyapánk örököseként visszük tovább és működtetjük.

A mosonudvari vetőmagüzem jelenleg több, mint 10.000 négyzetméter sík tárolótérrel rendelkezik. Sokan nem is tudják, hogy a vetőmagüzemben, illetve annak raktáraiban egy egyedülálló raktár-nyilvántartó rendszer működik. Az RFID – azaz a rádiófrekvenciás azonosító rendszer – lehetővé teszi az adott időpontban tárolt készletek helyeinek és pontos minőségi paramétereinek a rögzítését, az egyes tételek rendkívül pontos nyilvántartását. A saját vetőmag előállítás során vezérlő elveink a minőség és pontosság, partnereink igényeinek ennek megfelelően minden esetben igyekszünk megfelelni!

presentation of lajtamag group 3A Lajtamag cégcsoport Mosonudvar mellett Héderváron és Püskin is rendelkezik telephellyel. A 2 szigetközi bázison alapanyag előállítás, tárolás és előzetes tisztítás zajlik. A termeltetési tevékenység folyamatos bővülése a tisztítási és raktári kapacitások szűkösségéhez vezetett. Püskin 8 darab speciális vetőmag elhelyezésre alkalmas tároló-kondicionáló siló került letelepítésre, illetve 25 t/h teljesítményű szárító-tisztító egység épült. A silók egyedi megoldást kínálnak a vetőmagok speciális, kíméletes szárítására, tárolására.

presentation of lajtamag group 2A cégcsoport használatában 2.000 ha saját tulajdonú és bérelt földterület van, amelyek a vetőmag előállítás alapjául szolgálnak. A szántóföldön a legújabb fejlesztésű traktorok és munkagépek dolgoznak. A művelt területek jelentős hányada – mintegy 500 ha – öntözhető.

presentation of lajtamag group 4Természetesen ez a földterület nem tudja kielégíteni a Lajtamag cégcsoport vevőkörének vetőmag igényét, ezért évente 8.000-10.000 hektáron vetőmag céltermeltetést is folytatunk. A Lajtamag cégcsoportnak országosan termelő gazdálkodók száma éves szinten meghaladja a 400-at. A céltermeltetési portfólióban elsősorban aprómagok, különböző bükkönyök, bíborhere, vöröshere, olajretek, mustár, mézontófű szerepelnek, illetve nagy területen folyik szója vetőmag céltermeltetés is.

presentation of lajtamag group 6A termelés, a termeltetés és vetőmag előállítás mellett a cégcsoport jelentős eredményeket mondhat magáénak a K+F területeken is. 3 éves kutatási programok futottak a durum búza és a szója témákban, amelyeknek célja a korszerű hazai termesztéstechnológiák kidolgozása volt.

A K+F munkák eredményeként a Lajtamag Kft. a zöldtrágya növényekből saját nemesítésű, elismert fajtákkal is rendelkezik, a cégcsoporté az Anna olajretek, a Marci és Éva mustár és a Liza facélia fajtajoga.

A cégcsoport filozófiája minden változás ellenére változatlan maradt: LAJTAMAG = Minden, ami vetőmag!
Ennek megfelelően a vetőmagok teljes repertoárjával foglalkozunk.

 

tavaszi kalászos

szója

kukorica

napraforgó, olajtök

pillangósok

zöldtrágya növények

zöldtrágya keverékek

repce

őszi kalászos

arlista

logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.